Tudta-e?
A méhek mozgással (tánccal) és szaglással (feromonnal) kommunikálnak egymással.
Áfonyás-citromos tiramisu
Hozzávalók:
Tojássárgája - 4 dbElkészítése:
Kristálycukor - 12 dkg
Milbona tejszín - 300 g
Lovilio mascarpone sajt - 500 g
Maribel áfonya dzsem - 150 g
Bellarom espresso kávé - 4 dl
méz - 2 ek
Tastino babapiskóta - 1 csomag
Citrom leve és héja - 1 db
Mikado kakaópor, keserű - 4-5 ek
J.D. Gross csokoládé, keserű - 40 g
A tojássárgáját és a cukrot, egy keverőtálba tesszük, majd habverővel, esetleg elektromos konyhai géppel alaposan kihabosítjuk. Majd hozzáadjuk a tejszínt, a mascarponét és tovább habosítjuk. Ha már habkönnyű a krém, egy eldobható habzsákba töltjük. Az áfonya dzsemmhez hozzáadjuk a citromlevet és ezt is betöltjük egy habzsákba. Közben lefőzünk néhány espresso kávét, amibe teszünk egy pici mézet.
Átlátszó üvegpoharak aljába rétegeljük a desszert hozzávalóit: mascarpone krém, kávéba mártott babapiskóta, egy vékonyka réteg áfonya dzsem, majd megint mascarpone, megint babapiskóta, áfonya, míg a pohár tele nem lesz. Arra ügyeljünk, hogy mindenképpen a mascarpone legyen az utolsó réteg, amit szép simára kenjünk el! Ha elkészült, szórjuk meg kevés keserű kakaóporral,finomra reszelt keserű csokoládéval és egy kevés reszelt citrom héjával! Legkevesebb nyolc órát hagyjuk hűtőben pihenni, ez idő alatt a babapiskóta és a mascarpone szépen összeérik! forrás: www.lidlkonyha.hu
- A HÉT MÉZE -