Tudta-e?
Korábban a testépítők sok virágport fogyasztottak, magas fehérjetartalma miatt.
Tejfölös szilvaleves

Hozzávalók:
1 kg szilvaElkészítése:
1 késhegynyi só
3 ek cukor
1 ek méz
1 kk fahéj (púpos, őrölt)
0.2 db citrom
2 ek tejföl
1 evőkanál étkezési keményítő (vagy liszt)
1.2 l víz
A szilvát megmossuk, 5-6 szép szem kivételével összedaraboljuk, minimum 1,2 l vízben a fűszerekkel megfőzzük. Átszűrjük, a citromot kidobjuk, és a gyümölcshúst 2 nagy ek tejföllel és a keményítővel összeturmixoljuk. Visszaöntjük a levéhez, átkavarjuk, s mialatt felforr, a maradék szilvákat beledaraboljuk. Együtt főzzük 1 percig. Lehűtve tálaljuk. A receptet a Nosalty oldalán találtuk: www.nosalty.hu/recept/tejfolos-szilvaleves
- A HÉT MÉZE -