Francia csokoládétorta
Hozzávalók:
G.D.Gross keserűcsokoládé (60–70%) - 20 dkgElkészítése:
Pilos vaj - 20 dkg
Kristálycukor - 15 dkg
Tojás - 4 db
Castello só - egy csipet
Mangókompót
Mangó, érett - 1 db
Eper - 25 dkg
Áfonya (opcionális) - pár szem
Gyömbér, friss - 2 cm
méz - 2 ek.
Citrom, leve - ¼ db
Deluxe mangósorbet - ízlés szerint
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Sütőpapírral kibélelünk egy 20–23 cm-es tortaformát.
Vízgőz fölött egy tálban felolvasztjuk a felaprított csokoládét és a felkockázott vajat, majd átöntjük egy nagy üvegtálba. Pár perc alatt szobahőmérsékletűre hűtjük, majd hozzáadjuk a cukrot, sót, végül egyesével az egész tojásokat, és elektromos kézi keverővel elkeverjük. A tortaformába öntjük a masszát, és 25 perc alatt készre sütjük. Ekkor még lágynak fog tűnni, de a hűlés során megdermed. Előző este a legpraktikusabb elkészíteni.
A kompóthoz apró kockákra vágjuk a mangót és az epret, majd összeforgatjuk a reszelt gyömbérrel, a mézzel és a citromlével. A torta mellé kínáljuk a kompótot és mangósorbet-t. forrás: www.lidlkonyha.hu
- A HÉT MÉZE -