Kíváncsi vagy, hogy a méhészek milyen mézzel sütik mézeskalácsot? Esetleg meg szeretnéd tudni, hogyan készül a mézes mustáros csirke? Vagy már a koktélt is mézzel készíted? Ha igen, akkor jó helyen jársz ;)

MÉZ52 - mézes posztok csütörtökönként

MÉZ52 - mézes posztok csütörtökönként

Mézes pálinka

2016. szeptember 29. - Dávid Zsibrita

 Mézes pálinka
2016_09_29_mezespalinka.jpg

Hozzávalók:
1l pálinka
50 dkg méz
5-6 fahéjrúd
1 evőkanál szegfűszeg
1 darabka hámozott gyömbér

Elkészítése: 

Egy nagyméretű, csavaros tetejű befőttes üvegbe beletesszük a hozzávalókat majd lezárjuk. Meleg helyen tartva naponta felrázzuk, barna, sűrű folyadék lesz. Ha a méz már felolvadt, félreteszük, míg szépen leülepszik és aranysárga ital lesz beőle. Ekkor óvatosan üvegbe fejtjük és még legalább 2 hónapot érleljük a kamrában. A receptet a következő oldalon találtuk: http://arykana.lapunk.hu/ 

- A HÉT MÉZE -
06selyemfu.png

- BerényiMéz.hu - 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mez52.blog.hu/api/trackback/id/tr7511750529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása