Kíváncsi vagy, hogy a méhészek milyen mézzel sütik mézeskalácsot? Esetleg meg szeretnéd tudni, hogyan készül a mézes mustáros csirke? Vagy már a koktélt is mézzel készíted? Ha igen, akkor jó helyen jársz ;)

MÉZ52 - mézes posztok csütörtökönként

MÉZ52 - mézes posztok csütörtökönként

Mézeskalács

Forrás: Dallos Mézes

2016. december 08. - Dávid Zsibrita

Mézeskalács

Nincs karácsony Mézeskalács nélkül ;) persze mindenki másképp készíti, de most betekinthetünk abba, hogy hogyan csinálják a nagyok, bennfentes recept következik:
2016_12_08_02.jpg

 


hozzávalók
50 dkg liszt
17 dkg porcukor
20 dkg vegyes virágméz
1 csapott evőkanál szódabikarbóna
1-1 mokkáskanál fahéj
szegfűszeg
3 dkg margarin
1 tojás és 1 sárgája
ízlés szerint narancs és citromhéj, gyömbér, ánizs vagy használhat mézeskalács fűszerkeveréket.


Elkészítése: 

A mézet meglangyosítjuk beletesszük a szobahőmérsékletű margarint. A tojást kikeverjük a porcukorral, használhatunk kristálycukrot is, de akkor tovább kell keverni, hogy elolvadjon. A lisztet átszitáljuk beletesszük a szódabikarbónát és a fűszereket. A szódabikarbónát egy kis tejben is feloldhatjuk, így nem hólyagosodik a süti. Alaposan összegyúrjuk, jól kidolgozzuk. Nejlonzacskóba téve szobahőmérsékleten fél napig pihentetjük. Nyújtjuk, formázzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe 180 fokon 10-12 percig sütjük lehet 200 fokon 7 percig is.

Díszítés
Sütés előtt: Egész tojással kenni, magokkal szórni vagy sütésálló szóró cukorral díszítjük. Sütés után: 1 tojás fehérje 15-17 dkg porcukorral kikeverni nejlonzacskóba tölteni és a sarkán kicsi lyukat vágva tetszőlegesen mintázni.

forrás: dallosmezes.hu a linkre katintva elérhető a mézeskalács készítés Profiknak is :D

- A HÉT MÉZE -
06selyemfu.png- BerényiMéz.hu - 

A bejegyzés trackback címe:

https://mez52.blog.hu/api/trackback/id/tr2612027977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása